У переглянутому державному бюджеті залишається незмінним фінансування реформи оборонно-промислового комплексу, а також підтримка аграріїв, будівництва та ремонту доріг.

Про це зазначив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй офіційній сторінці у Facebook.
Кабмін продовжує фінансування реформи оборонно-промислового комплексу. Витрати на новітні технології та нарощування потужностей для виготовлення оборонної продукції збережено на рівні 2,5 млрд.
Уряд також  планує зберегти фінансування у повному обсязі для аграріїв та фермерів.

“Підтримка сільгосптоваровиробників не буде зменшена і цього року буде на рівні  4 млрд…. Пропонуємо зберегти майже на 100% фінансування будівництва та ремонту доріг в Україні. На розвиток мережі автомобільних доріг – 37,3 млрд, а на субвенцію місцевим бюджетам для дорожнього господарства заплановано 21,8 млрд”, – зазначив прем’єр-міністр.

Нагадуємо, що Уряд завершив попередню підготовку змін до державного бюджету на 2020 рік, що пов’язано зі скороченням надходжень до бюджету у зв’язку з поширенням коронавірусу.
За планами уряду видатки державного бюджету на 2020-й рік мали збільшитися на 86 мільярдів гривень до 1270,3 млрд грн, скорочення торкнуться низки міністерств. Крім того Кабмін хоче створити Стабілізаційний фонд із капіталом 124 мільярди гривень направлений на подолання наслідків коронавірусу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed