Зміни до бюджету 2020 року не стосуватимуться витрат на оборону країни й Збройні Сили України. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до українців.

Жодної гривні не буде зрізано за видатками на оборону України. Кошти на армію залишаються в повному обсязі й можуть бути збільшені в разі необхідності“, – наголосив Президент.

Слова Глави держави підтвердили й в Уряді України.

Зокрема під час погоджувальної ради Кабінету Міністрів України глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Уряд не буде скорочувати видатки на військовослужбовців у державному бюджеті на 2020 рік.

Бюджет, який ми сформували, – це бюджет надзвичайної ситуації в умовах глобальної пандемії та непростої ситуації у світовій економіці. В рамках цього бюджету в нас є декілька принципових позицій. Перше: жодна гривня не буде вилучена з бюджету армії військових. Це стосується і питання модернізації озброєнь, і будівництва житла для військових, і реформи оборонно-промислового комплексу. Війська мають бути і будуть забезпечені всім необхідним захистом як матеріальним, так і грошовим“, – наголосив Денис Шмигаль.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed