Днями відбулася перша льотна зміна БПЛА Bayraktar, які віднедавна є на озброєнні Українського війська. Це потужне технічне підсилення наших Повітряних Сил.

Події в Сирії, а саме нещодавня атака турецьких безпілотників по військах Асада, продемонстрували високу ефективність ударних «пташок» подібного типу.
Про це повідомляэ Командування Повітряних Сил ЗСУ.
«Від моменту отримання на озброєння безпілотних комплексів Bayraktar до першого польоту в українському небі пройшло неповних три місяці, — розповів полковник Сергій Голубцов, начальник авіації — начальник управління підготовки авіації командування Повітряних Сил. — Техніку ми отримали в грудні. Розуміючи ситуацію у нашій країні, турецька сторона пішла нам назустріч, адже планувалось, що комплекси будуть передані Повітряним Силам лише у травні цього року. Тож ми навіть випереджаємо умови, прописані в контракті. Польотам на аеродромі передувала тривала тренажна підготовка, кожен пілот повинен був отримати певний наліт на тренажері. До того ж цей безпілотний комплекс вимагає серйозної організації польотів, що схожа до пілотованих літаків. Ми максимально швидко підняли в небо Bayraktar TB2 і приступили до бойової підготовки.
У Командуванні Повітряних Сил зазначили, що після подій у Сирії під іншим кутом подивились на можливості нового для нашого війська комплексу. Хоч у нашій авіації — це найменші бойові машини, та саме таких ударних і розвідувальних БПЛА тепер найбільше боїться наш ворог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed